Een dag in Düsseldorf met De Internationale Broederschap “Het Gulden Vlies”

Een delegatie van de Hoofdkanselarij is naar het Jaarlijkse Schuttersfeest getrokken. Ze hebben een heel mooi weekend Düsseldorf achter de rug waarbij de schuttersfeesten centraal stonden. Ze zijn officieel ontvangen geweest op het stadhuis waarbij de burgemeester aanwezig was. Tijdens de parade zaten werden we naast naast de notabelen geplaatst en zijn we speciaal vermeld geworden door de speaker. Hierbij was er heel wat applaus.

De Grootmeester heeft vier medailles kunnen uitreiken aan de burgemeester, de weduwe van de ere burgemeester, het Hoofd van de Schuttersvereniging Sint Sebastianus, dat zijn 700e verjaardag vierde en het hoofd van het stadsmuseum. Dit gebaar werd enorm gewaardeerd en dienen we in de toekomstige reizen zeker te herhalen.

In bijlage een foto van ridder Günther Pannenbecker van de Duitse Kanselarij, hoofd van alle schuttersverenigingen, die de stoet voorging.

Wat we vooral onthouden is de toenadering tussen de Noordduitse ridders en de Zuidduitse ridders en de heel hartelijke vriendschapsbanden die zijn gesmeed met de Belgische ridders.

Schützenfest Düsseldorf 20160717 Video 01 + 02 YT